Smartlog v3 » Historier fra Kina » At mænge sig med Rich-kids
Opret egen blog | Næste blog »

Historier fra Kina

Lagiyas oplevelser i Kina

At mænge sig med Rich-kids

14. Mar 2007 06:33, Lagiya

Var ude for den mest bizare og skøre oplevelse her forleden...

Kinesere i kilt-kostume, piger i lårkorte og det der var meget værre - kinesiske "rich kids", havde jeg ikke lige regnet med at møde her i Tianjin, meeen jeg blev klogere. Det hele startede med noget hygge derhjemme, men så syntes drengene at vi skulle videre i byen. De havde spottet et sted, som hed Scotland bar og mente at vi bare blev nødt til at prøve det af, de ville så gerne have en god whisky. Så jeg og de fire drenge (pigerne var trætte) prajede en taxi og tog på bar. Og jeg siger jer, jeg har da aldrig set noget lignende, der var vildt gang i den, højt pop/techno-musik samt en Hip-hop-kineser med afbleget hår, som stod på et podie og rappede et eller andet på kinesisk. Der var ikke meget skotsk tema over stedet udover bartenderne, som var iført kilt-kostume med tilhørende hat!  Vi fandt hurtigt et bord og bad om 5 kinesiske øl, men fik svaret "Only Heineken and Corona" - Nå okay! Hvad vi heller ikke vidste, var at de tog totalt overpriser på drikkevarer og da bartenderen sagde "150 yuan" var jeg lige ved at tabe kæben (det gjorde jeg faktisk flere gange den aften!). Det er meget at give 30 yuan for en øl, da vi er vant til at give mellem 5 og 8 yuan andre steder. Men vi fandt da hurtigt ud af hvad det var for et sted vi var kommet til; stedet hvor Tianjins rich-kids hænger ud. Jeg følte mig ret malplaceret og må indrømme at jeg var ret skeptisk i starten, da jeg så piger i lårkorte nederdele (meget korte) samt læderstøvler gå ud på dansegulvet og nogle kun iført en lille bh/top !!!!

Men pludselig blev Lars budt op til dans af en meget lav men sød kineser, det fyrede virkelig op under danseskoene på alle, ikke mindst på os danskere men også de på de trendy kinesere og snart fandt vi os selv ude på dansegulvet med en masse kinesere, som syntes vi var utroligt morsomme. Det var også virkeligt morsomt! Jeg dansede med en pige/kvinde som syntes det var rigtigt sjovt at abe mig efter... tror måske hun syntes jeg havde nogle seje moves. Så der stod vi to piger, uden rigtigt at udveksle ord, og dansede 80ér-dans, som jeg allerbedst kan gøre det. Snart fandt drengene også ud af at indtage podiet, jeg holdt mig dog på dansegulvet med min nye kinesiske veninde. Og apropos venner, så fik vi da også to mere - en fyr kom over til os og fik forklaret at han var "the manager of the place". "I'm sorry I can not take care of you now, I'm drunk, but next time I will give you drinks for free"  To sekunder efter kom der én til fyr op til os: "Hello I work here I'm the manager of this place, you come again, drink free" Hmm...hvem der virkelig var manageren fandt vi aldrig ud af, men én ting fik vi da slået fast, at hvis vi kom igen fik vi gratis drinks! Mærkeligt at en gruppe vesterlændinge kan indtage en hel bar og få så meget opmærksomhed, sjovt men på den anden side også lidt skræmmende. Næste dag fik jeg da også en telefonopkald fra Wong Beung (the manager) som spurgte om vi ikke kom igen. Vi har dog ikke været der siden, men eftersom de var så glade for os, kommer vi nok tilbage på et tidspunkt.

Udover nattelivet i weekenderne, går det lidt mere stille og roligt i hverdagene. På skolen har jeg, udover at undervise i engelsk, været med mine klasser til svømning, det var meget festligt, men var dog ikke selv i vandet. Når jeg ikke selv underviser følger jeg undervisningen og hjælper til. Når jeg så gør noget som de ikke forventer, f.eks. hvis jeg hjælper til med praktiske ting, bliver de helt vildt glade "sank you, Largiah" og for mig er det jo bare en selvfølge at hjælpe til. Og apropos praktisk, så er undervisningen også meget praktisk indimellem, f.eks. lærte min fruit-class hvordan man holder rigtigt på spisepinde, de havde sågar en remse som forklarede hvordan man gør. Så sad de ellers alle 30 børn og fangede små papirkugler med spisepinde - hyggeligt.

Jeg kommer også godt ud af det med lærerne. Jeg var ude at spise med 2 af mine kollegaer her forleden og er også allerede blevet inviteret til et par bryllupper. Stort set alle mine lærere skal giftes her til foråret og til sommer, så det bliver rigtigt festligt! Det dejlige ved menneskerne her, er at de alle er så venlige og gæstfrie og sagtens kan finde på at invitere én med hjem, selvom du lige har mødt dem. Har mødt op til flere som meget gerne ville "go out and play" med mig, hvad der ligger i ordet play aner jeg ikke.

I aften bliver en stor aften, da vi skal ud med Mr. Jiao, The Topleader of Cathay Future, han er netop hjemvendt fra en tur i Australien med et hold af dygtige børn, som skulle optræde. Det bliver spændende i aften da jeg tror at middagen også indebærer noget karaoke...

Ps. jeg arbejder på det med billederne, har lidt problemer med at uploade dem, men kommer snart...

Kommentarer

 1. Claus
  14. Mar 2007 07:46
  1

  Hvis du synes at i får meget opmærksemhed, som skulle i have prøvet det for 8 år siden. Da jeg først kom til Kina i 1999 for at arbejde var vi ikke så mange udlændinge her i Dalian og dermed et særsyn. Det gav i den grad særbehandling.
  Efter 8 år mærker jeg det ikke så meget mere, men jeg benytter mig stadigt af det nogle gange. Når man er i en lang kø og ungen er træt, ja, så bruger jeg lige den der med at være ham der Lauwai (udlænding) der lige smutter udenom og får først.
  I 1999 skete det tit at jeg blev stoopet og folk bad om at få foto sammen med mig. Nu er det meget sjældent - over et år siden sidst.

  Men forøvrigt - velkommen til Riget i Midten. Er sikker på du får mange gode minder med hjem her fra. Jeg fandt mig en hustru her og er blevet her.

 2. Thomas Siefert
  14. Mar 2007 20:10
  2

  Hej Lagiya, hvis du har brug for et program der kan gøre dine billeder mindre og dermed lettere (og hurtigere) at uploade, kan jeg anbefale Picture Resizer. Det er let og hurtigt at bruge

 3. Thomas Siefert
  14. Mar 2007 20:12
  3

  Ups, html er åbenbart ikke tilladt i kommentarerne, brug dette link her: <a href="http://www.rw-designer.com/picture-resize" rel="nofollow">http://www.rw-designer.com/picture-resize</a>

 4. Lagiya
  20. Mar 2007 15:53
  4

  Hej Thomas.
  Er glad for at I fandt min blog. Men havde ikke lige fået jeres mail. adr. med og kunne ikke få den af Arafa, da hun stadig er i Sydafrika. Hvordan fandt i mig? Var det Eli og Niels der opdaterede jer?
  Håber i ellers har det godt.
  KH Lagiya
  Ps. prøver dit tip med det der picture-resizer

 5. Thomas Siefert
  22. Mar 2007 17:31
  5

  Vi Googlede dig og der var du.

  Hvad laver Arafa i Sydafrika? Jeg troede hun skulle til Sydamerika.

 6. Line
  31. Mar 2007 13:46
  6

  Hej Lagi...
  Bare lige en lille kort kommentar... I tanzania stødte jeg også på ordet "play" og efter lang tids undren, gik det op for mig at det betyder "danse" altså om man vil danse med dem... Det kan man jo bare håbe på det også betyder her i dit tilfælde(!) og ikke noget mere sjofelt;-)

 7. Lagiya
  2. Apr 2007 17:21
  7

  Hej Line
  Jeg skal prøve at lægge mærke til, hvad de virkelig lægger i ordet "play" næste gang jeg støder på det. Men må da indrømme at det er lidt misvisende... ps. god påskefrokost!

Arkiv

Relaterede