Smartlog v3 » Historier fra Kina » Kineser-børn og Engelsk
Opret egen blog | Næste blog »

Historier fra Kina

Lagiyas oplevelser i Kina

Kineser-børn og Engelsk

9. Mar 2007 11:25, Lagiya

Så er min 2. uge med undervisning slut, og jeg har netop fået weekend. Jeg underviser mine søde børn i engelsk fra mandag til torsdag og har så weekend fredag og lørdag. Herudover skal jeg arbejde hver 2. søndag i noget de kalder "English Centre", som vist nok er noget ekstraundervisning for børnene. Det er virkeligt sjovt og spændende at være her, men jeg kan selvfølgelig ikke lade være med at sammenligne med de institutioner, som jeg har arbejdet i derhjemme i DK. Den afdeling jeg arbejder på kalder de for "Kindergarden", men det tætteste jeg kan sammenligne med er nok det vi kalder børnehaveklasse derhjemme. Forskellen er dog bare, at de her kræver mere af børnene, der er særlige faglige krav, som børnene skal leve op til, men på den anden side er der så andre ting, som de er mere eller mindre ligeglade med, hvor jeg godt kan rynke lidt på næsen...

Der er skemalagt timer til div. fag. og indtil videre har jeg fulgt dem i kinesisk, matematik, undervist dem i engelsk og så har de et hav af div. "aktivitetstimer". I går havde min "Baby-Class" (de er stadig 4-5 år!) noget der mindede om Idræt. Det foregik udenfor, men var ikke idræt som det vi kender derhjemme, nej her blev børnene delt op i 2 lige rækker, drenge og piger og så var der ellers dømt march. Det var meget sjovt at se. En mandlig lærer stod og pustede i en fløjte og når han råbte "stå rør" og "stå ret" så gjorde de hvad der blev sagt og så var det ellers bare om at følge med når han stod med sin lille fløjte og sagde "Yi-Er-Yi-Er" (et-to-et-to). Nu skal det heller ikke lyde for militæragtigt, for det var det ikke, børnene hyggede sig og bar heller ikke uniformer eller noget...

Men jeg blev først rigtigt imponeret da læreren bad dem om at sprede benene og gå i split! hvilket de alle ihærdigt prøvede på og til min store overraskelse lykkedes det faktisk en hel del af pigerne at gå i split - små 4-årige børn i store vinterfrakker og støvler gå i split uden problemer - sejt!

Det er nogle dygtige børn, men når det gælder til engelsk må jeg indrømme, at jeg virkelig har fået min opgave for. Engelsk-undervisningen foregår på den måde, at vi lærere skal følge en bog og så undervise børnene ud fra den. Sagen er bare den, at undervisningsmaterialet ikke er særligt omfattende, hvilket betyder at vi bliver nødt til at tænke kreativt og lave vores eget undervisningsmateriale, men det er også meget sjovt. Indtil videre har jeg undervist dem i alfabetet samt nogle sange og det har ikke været helt nemt. Af en eller anden grund har børnene tendens til at blive en smule ustyrlige ligeså snart jeg træder ind i klasselokalet. "Largiaah!!" råber de så. Men nu har jeg lært at sige "ti stille" på kinesisk, så det går fremad.

Når jeg ikke er i skole går tiden ellers med at hygge med holdet, shoppe og så har vi her på det sidste set en del film, lige nu kører vi Quentin Tarantino filmmarton. Det er også ret svært at lade være med at købe film, når en film kun koster 8 yuan. (6,50 dkr!). Så kommer nok hjem med en del film og musik.

Men nu vil jeg smutte, i morgen skal jeg ud at shoppe med 2 af mine kinesiske kollegaer, de vil vise mig, hvor ægte kinesere shopper, så det glæder jeg mig til.

Ps. Tak for de fine kommentarer, det var rigtigt rart, bliv endelig ved med det.

Kommentarer

 1. Thomas Siefert
  12. Mar 2007 09:13
  1

  Hej Lagiya, endelig fandt vi din blog.

  Man går aldrig fejl af en Quentin Tarantino film.

 2. Sarah
  15. Mar 2007 17:25
  2

  Hej Lagiya.

  Vil bare lige hurtigt sige at jeg har oprettet skype, og at jeg har tilføjet dig.


  Sarah.

Arkiv

Relaterede