Smartlog v3 » Historier fra Kina » Nogle der vil have mere hjerne?
Opret egen blog | Næste blog »

Historier fra Kina

Lagiyas oplevelser i Kina

Nogle der vil have mere hjerne?

20. Mar 2007 15:38, Lagiya

Tiden går jo virkelig stærk når man oplever så mange sære og vanvittige ting her i Kina-land, har jo snart været her en måned! Siden sidst har jeg spist på en knap så lækker restaurant, hørt Mr. Jiao synge Karaoke og så har jeg skulle hoppe rundt som en kænguru foran både børn og forældre!

Lad os starte med middagen med Mr. Jiao. Mr. Jiao er vores rektor her på skolen, men må nok indrømme at han har en noget større status og respekt end sammenlignet med en rektor derhjemme. Når han kører forbi skolen i sin store bil, gør vagterne honnør, det giver måske et lille billede af, hvor magtfuld en person han er. Men vi blev altså inviteret på middag i det de kalder "Teachers' Club" - et sted hvor lærerne kan få noget god mad samt hygge med kollegaerne. Vi blev først budt på te og karaoke, Mr. Jiao er meget glad for Karaoke og sang derfor en meget smuk kinesisk sang for os (han gav den virkelig hele armen), mens vi drak meget fin, kinesisk blomster-te. Han bad os også om at gætte hans alder, hvilket vi var ret skeptiske for, da vi jo ikke havde lyst til at træde nogen over tæerne og specielt ikke ham! Personligt gættede jeg på 50, men fik så at vide at han var 42 ups! men tror vores oversætter (Sunny, kontaktperson) valgte at overhøre mit bud, pyha! Herefter fik vi den hidtil lækreste middag jeg har fået her i Kina. Der var ikke sparet på noget som helst og tjenerne blev ved med at komme med flere og flere retter på drejeskiven - når det skal være rigtigt fin middag her i Kina, er der en drejeskive på bordet, hvor gæsterne så bare kan dreje skiven og tage lige netop det personen har lyst til, meget sjovt og denne gang var det virkeligt udsøgt. Under middagen fik vi også meget fin risvin, som skal drikkes som shots, men som smager hæsligt! Herudover SKAL der også bundes når der er en der vælger at slå sit glas ned i bordet og sige "Gambei" skål og det fik Mr. Jiao da sagt flere gange, så det blev vældigt festligt!

Udover at have spist på fin restaurant, har jeg oplevet min hidtil væmmeligste oplevelse, den omhandler også mad... Det startede med at vi gerne ville ud at spise, indtil videre har vi bare spist her på centret, som i øvrigt har en ganske god kantine med masser af forskellige retter at vælge imellem. Men vi valgte altså en restaurant som vi tit har gået forbi. Det skulle vi aldrig have gjort! Det var et sted hvor man sad rundt om en form for aflang koge-pot, hvor man så skulle proppe maden ned i, og så koge det (skal nok ses). Men da vi endnu ikke har lært de kinesiske tegn endnu, valgte Rosa bare at pege på 8 forskellige ting på menu-kortet, må indrømme at jeg var lidt skeptisk, men vidste jo at det var mad de solgte, så helt galt kunne det vel ikke gå... Indtil tjeneren kommer ind med noget råt kød (tyndt lammekød), lever, hønseskind, fisk, men det værste af alt var da hun kom ind med små hjerner! Det var så meningen at disse ting skulle koges, i samme vand vel og mærke og herefter spises. Fik helt kvalme og fik ikke spist særlig meget og til jer som kender mig godt, ved I at jeg normalt ikke er kræsen, men her gik min grænse (indtil videre). Fik smagt på det meste men sprang dog hjernerne (fårehjerner) over, specielt da jeg pludselig fik fisket en hjerne op, som var skrumpet til mere end halvdelen! - Nogen der skal have mere hjerne? - Ellers tak!     Men må så også indse at det nok ikke er sidste gang at jeg kommer ud for noget mærkeligt mad.

På skolen går det også rigtigt fint. Jeg har weekend fredag og lørdag, men skal så arbejde søndag i det de kalder "English Centre", hvor børn fra andre skoler kommer for at lære engelsk. I søndags var det min første dag på centret. Jeg var ikke rigtigt blevet introduceret til hvad det egentlig var jeg skulle (det bliver man sjældent - det er watch and learn), men blev så sat ind i en klasse med kun 7 børn samt forældre, hvor jeg skulle assistere læreren. - Det var da nemt nok tænkte jeg, indtil læreren pludselig ville have mig til at imitere forskellige dyr, "act like kangaroo!" "act like a Monkey!" Hun mente simpelthen at jeg skulle hoppe rundt i lokalet og te mig som en abe, så børnene kunne se hvordan man leger abe - helt ærligt og så foran forældrene! Jeg kan sagtens te mig åndssvag foran børn, men når der pludselig sidder en flok voksne anstændige mennesker, som har en eller anden særlig forestilling om the foreign teacher, er det altså lidt noget andet, men jeg gjorde da hvad der blev sagt. Har siden hen fundet ud af at disse kinesere elsker at optræde samt kunne gøre nar ad hinanden i div. situationer, hold op hvor er det bare sjovt!

Men udover det, så har jeg det stadig rigtigt godt og trives. På torsdag tager vi til Beijing for første gang, så det glæder jeg mig rigtigt meget til.

Vender snart tilbage med flere skøre historier. Indtil da Zàijiàn!

Kommentarer

  1. Julie
    20. Mar 2007 17:58
    1

    Hej min dejlige Lagi mus. Dejligt at høre hvad du går rundt og laver. Ja, tænkt allerede snart en måned siden du tog afsted, tiden løber jo afsted. Ufatteligt. Jeg sidder her med en dejlig 48-timers prøver, ja, der er ingen abeleg og kænguruer til mig nej, kun hård og kontant eksamen. :-) Ej, jeg klare mig nok, men ville heller være ude og rejse og smage fårehjerner! Dejligt at høre fra dig. Mangler nogen billeder syns jeg;-) Ha' det godt, pas på dig selv. Knus

  2. Claus
    22. Mar 2007 01:33
    2

    Lige et par kommentarer fra en hardcore dansker i Kina.
    Den med risvinen (også kendt som Mautai blandt udlændinge - kineserne kalder det baijiu - oversat betyder det hvidvin eller farvefri spiritus) er jeg helt med på - det er noget fanden har opfundet i galskab. Føj for den lede - og man kan blive noget så ekstremt beruset i det lort. Og for at gøre det være - man kan smage det i op til 3 dage efter indtagelsen (når man bøvser lidt).

    I har været uheldinge med jeres oplevelse af hotpot - spisnig af man man selv koger i en suppe på bordet hvor man sidder. Det kan være særdeles godt og i vinterhalvåret er det en af mine favorit spiser. Kineserne kalder det HuoGuo. UHm - min mund løber næsten fuld af vand ved tanken om det - vil foreslår konen at vi får det i aften. Få det med mange grønsager - spinat er rigtigt godt - svinekød og oksekød. Og frosset beancurd er rigtigt godt.

    Et godt forslag: vælg en restaurant hvor de har billeder i menukortet - de findes mange steder - eller gør som mange andre - gå rundt til de andre borde og se hvad de andre spiser. Peg så på det i gerne vil have. Det virker godt og i er jo bare de der skøre udlændinge (LaoWai), så det er helt OK - det er ikke noget de vil rynke på næsen over - de vil bare more sig lidt. Og det kan også være en god måde at komme i kontakt med de lokale - de vil være meget hjælpsomme er jeg sikker på og måske er der endda nogen der snakker engelsk og de vil med glæde begynde at oversætte.

    Der er rigtigt meget god mad derude og i bør/skal ud og opleve den. Det er en del af oplevelsen af Kina (næsten det bedste hvis i spørger mig - jeg elsker det) Jeg skriver selv meget om mad på min blog!

    Og ja - kineserne elsker at se på andre der blamerer sig!

  3. Lagiya
    22. Mar 2007 15:04
    3

    Hej Claus.
    Tak for dine fine tip. Jeg vil prøve at følge dem.
    Men der går nok lige noget tid, før jeg begiver mig ud i "hot pot" igen.
    Mvh. Lagiya

  4. Thomas Siefert
    23. Mar 2007 21:23
    4

    Vi stødte også på den slags mad i Singapore, hvor de brugte navnet "Steamboat", men her havde hver person havde deres egen lille spritkoger til at holde suppen varm.
    Jeg så det som den mest masochistiske ret i verden, en suppe der aldrig køler ned så man kan brænde tungen under hele måltidet.

    Det værste jeg så var de boder i hawkercentrene der specialiserede sig i "Pig organ soup" (griseindevoldsuppe). En finger i halsen er ikke halvt så effektiv som synet af nyrer, hjerter, lever og gud-ved-hvad der flyder rundt i deres suppegryder.

    Heldigvis kan alt slags mad fås i Singapore og min favorit, den indiske mad er første klasses, så det spiste jeg for det meste når jeg gik til frokost med mine kollegaer i det nærliggende hawkercenter.

  5. cheap ugg boots
    1. Nov 2011 08:22
    5

    Hum je salive.. ça me donne envie d'en faire une .. mais bon + taad car là j'ai un emploi de ministre jsuqu'a la fin du mois.. gros bibi ma belle et un bon w.end FLO

Arkiv

Relaterede